Grant twinning

Published: 31.03.2016
Free

Parteneriatul estic IncoNet sprijină ”Gruparea de proiecte științifice și instituții”. Scopul principal al granturilor twinning este de a dezvolta proiecte durabile științifice, tehnologice și de inovare asociate proiectelor Parteneriatul Estic-UE. Apelul se axează pe trei direcții: Schimbările climatice, Sănătate și Energie.

 

La acest apel pot aplica:

  • Organizațiile de consultanță cu experiență în cooperarea bilaterală și multilaterală între statele membre ale UE și țările ce fac parte din Parteneriatului Estic;

  • Universități;

  • Instituții de cercetare;

  • Companiile cu activitate de CDT și expertiză legate de domeniile științifice ale celor 3 provocări sociale.

Bugetul total al apelului în cadrul Parteneriatului estic IncoNet este de 144 de mii de euro. Echipele de twinning vor fi sprijinite cu până la 10.000 de euro pentru fiecare cerere. Subvenția poate acoperi următoarele cheltuieli:

·         Cheltuieli de deplasare

·         Indemnizație zilnică/cazare

·         Suport tehnic și/sau logistic pentru pregătirea unui eveniment

·         Personal temporar.

 

Bugetul nu va acoperi salariile personalului permanent. Co-finanțarea activităților propuse din surse proprii sau atrase este binevenită. Toate cheltuielile trebuie să fie în conformitate cu reglementările aplicabile ale Uniunii Europene. Astfel, eligibilitatea cheltuielilor necesită depunerea facturilor originale.

Un consorțiu de proiect trebuie să cuprindă cel puțin trei parteneri care formează o echipă de înfrățire instituțională (twinning) în care unul dintre parteneri este în mod obligatoriu membru al UE și unul dintr-o țară a Parteneriatului Estic. Un membru al echipei trebuie să fie desemnat drept \"Coordonator\". Bugetul va fi administrat de către instituția europeană de cercetare în cadrul echipei de înfrățire instituțională. Această instituție (de exemplu, coordonatorul proiectului) trebuie să fie indicat în avans.

Apelul este deschis din mai 2014 până în martie 2016.

Termenul limită de aplicare a cererilor este 31 martie 2016.

Pentru mai multe informații puteți accesa: http://www.inco-eap.net/_media/Terms_of_Reference_EaP.pdf

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii

Contacts