Prelegere privind posibilitățile de aplicare a proiectelor de cercetare, finanțate de SUA

Publicat: 04.11.2016

  DSC_8137În data de 3 noiembrie curent, în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, profesorul Ian Toma de la Universitatea „George Washington” (UGW) din Statele Unite ale Americii, absolvent al instituției noastre, a ținut o prelegere cu genericul: Posibilități și proceduri de aplicare a proiectelor de cercetare pentru programe de finanțare din SUA. Scopul lecției a fost de a familiariza cercetătorii din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” privind posibilitățile de susținere financiară oferite de Guvernul SUA și criteriile de eligibilitate. La eveniment au participat cercetători, cadre profesoral-didactice, doctoranzi, rezidenți și studenți de la Universitatea noastră.

        Pentru început, profesorul Toma a prezentat activitatea și proiectele inițiate de UGW, iar ulterior le-a vorbit participanților despre întreg procesul de aplicare la un proiect, de la site-urile oficiale de informare privind finanțările americane, ciclurile de granturi, importanța alegerii temei și actualitatea științifică, până la procesul de evaluare. Totodată, formatorul a subliniat care sunt pașii care trebuie întreprinși pentru a asigura o aplicare de succes, enumerând și cele mai frecvente greșeli pe care le comit cei care lansează un proiect pentru obținerea unui grant.

       DSC_8138Eugeniu Nicolai, doctorand și cercetător științific la Centrul Științific al Medicamentului, s-a arătat foarte mulțumit de informațiile acumulate pe parcursul prelegerii, mai ales că intenționează să aplice la un proiect împreună cu conducătorul său științific. „Am reușit să aflu o mulțime de lucruri noi, este ceva nou pentru Republica Moldova, de aceea trebuie de profitat de această șansă frumoasă”, a relatat tânărul.

        Menționăm că într-un interviu acordat anul trecut de Ian Toma pentru ziarul Medicus, profesorul declara că „cercetătorii din Republica Moldova ar trebui să învețe să aplice la granturi, iar dacă vor face aceasta - situația laboratoarelor de cercetare se va îmbunătăți foarte mult”, iar prin astfel de cursuri oferă suport cercetătorilor moldoveni în acest sens.

 

  [nggallery id=441]

 

Prelegere privind posibilitățile de aplicare a proiectelor de cercetare,  finanțate de SUA

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii

Contacts

Blocul didactic nr. 4,
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 194B,
mun. Chişinău, MD-2004,
Republica Moldova

Program de lucru
Luni-vineri 08:00-18:00
Pauza de masă
12:00-13:00