Mediciniștii - model de responsabilitate socială în cadrul Campaniei „Hai, Moldova!”

Publicat: 24.09.2016

DSC_5425Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost primii care au dat start campaniei „Hai, Moldova!”, desfășurată în data de 24 septembrie curent la Chișinău. Foarte bine organizați, cei peste 200 de mediciniști, repartizați în 4 echipe, au luat cu asalt parcurile „Valea Trandafirilor” și „Valea Morilor”, precum şi Observatorul astronomic din apropierea Blocului didactic central al Universităţii.

 

Și dacă în parcuri salubrizarea și amenajarea teritoriului a decurs foarte bine, în cadrul Observatorului astronomic mediciniștii au întâmpinat dificultăți din cauza molozului care baricada intrările și scara de acces. În ciuda prafului și mizeriei, tinerii noștri nu s-au dat bătuți. Înarmați cu saci, lopeți și mănuși aceștia au reușit să curețe încăperile acestui obiectiv lăsat în paragină.

 

DSC_5461Cristian Lozan, student în anul I la Facultatea de Medicină nr. 1, a participat la această campanie pentru prima oară și speră, ca prin aceasta acțiune, să-i influențeze și pe cei din jur, astfel încât fiecare să conștientizeze cât de important este pentru sănătate să avem un mediu curat.

 

Pentru că iubește mult natura, Mihaela Pila, studentă de la aceeași facultate, a decis să se alăture campaniei. „Acțiunile pe care le facem noi astăzi trebuie să fie un imbold pentru mulți părinți ca să își educe copiii să aibă grijă de mediul în care trăiesc pentru că acesta reprezintă viitorul țării, al nostru și al copiilor noștri”, a declarat tânăra.

 

DSC_5445Observatorul astronomic reprezintă un centru de interes pentru mulți copii și tineri, care își pun întrebarea cum a fost acesta înainte să fie distrus. Printre aceștia o regăsim și pe Carolina Opincă, studentă în anul II la Facultatea de Medicină nr. 1, care și-ar dori ca obiectivul să fie reconstruit și amenajat ca înainte. Tânara speră că, împreună cu colegii săi, vor reuși să dea o mână de ajutor în realizarea acestui fapt, mai ales că Observatorul este situat în apropierea Universității și va fi un punct de atracție pentru toți vizitatorii, inclusiv pentru medicinişti. În cadrul evenimentului de astăzi, câțiva pereți ai Observatorului au fost pictați, dar chiar dacă atmosfera interioară a fost un pic reanimată - sunt necesare reparații capitale, respectiv și investiții foarte mari. Până atunci, nu ne rămâne decât să-l păstrăm curat și să nu permitem degradarea acestuia.

 

1Campania „Hai Moldova” se desfășoară pentru a treia oară și a cuprins capitala și suburbiile municipiului. Scopul acțiunii este responsabilizarea cetățenilor în ceea ce priveşte protecția naturii. Evenimentul s-a desfășurat simultan în Republica Moldova și România. Partenerii proiectului sunt: Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Primăria mun. Chișinău și Asociația Orașul Meu.

 

Tot astăzi, mediciniștii au efectuat lucrări de curățenie și amenajare a terenurilor adiacente căminelor și blocurilor didactice din campusul universitar din regiunea Mălina Mică. Acțiunea de salubrizare este organizată de două ori pe an de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.

 

 [nggallery id=417]

Mediciniștii - model de responsabilitate socială în cadrul Campaniei „Hai Moldova”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii

Contacts

Blocul didactic nr. 4,
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 194B,
mun. Chişinău, MD-2004,
Republica Moldova

Program de lucru
Luni-vineri 08:00-18:00
Pauza de masă
12:00-13:00