Departamentul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC)

 
 

Utilizarea serviciilor Google Apps for Education

joi, 22 august 2013

Google oferă gratuit Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”  pachetul de aplicații Google Apps pentru Educație. Google Apps pentru Educaţie şi Google+. Acestea includ instrumente eficiente de colaborare ce permit eficientizarea procesului de învăţare şi predare. Astfel, Google Docs (care face parte din suita Google Apps) furnizează instrumente de colaborare între studenți şi cadrele didactice prin intermediul documentelor de procesare text, foi de calcul şi prezentări. Până la 50 de persoane pot colabora într-un astfel de document.

Google Apps conține următoarele produse:

Gmail, cu un spațiu de stocare de 6 GB, mesaje de 20 MB și instrumente de căutare inovative, elimină problema lipsei de spațiu sau a organizării email-urilor. Funcția de chat integrat permite să discutați pe teme sau proiecte de la orice computer, fără a fi necesară instalarea unui program special.

Google Calendar permite organizarea orarului și accesarea calendarelor comune, lansând rapid invitații pentru colegi sau accesând orarul evenimentelor din întreaga universitate, an, grupă sau materie de studiu.

Google Docs oferă studenților și profesorilor posibilitatea de a crea documente text, foi de calcul și prezentări și de a colabora, în timp real, în fereastra browser-ului, fără să a fi instalat suplimentar vreun program.

Migrarea email-urilor de pe serverul local pe Cloud Google prin intermediul Google apps for Academics

Prin migrare toate email-urile vechi au fost transferate pe Cloud-ul Google. În plus, au fost introduse standarde noi de formare a email-urilor conform normelor internaționale. Folosind serviciile oferite de Google, a fost posibilă utilizarea Google Drive, care permite accesarea în comun a diferitor tipuri de documente electronice de către unul sau mai multe grupuri de utilizatori. Utilizatorii au fost instruiți pentru utilizarea sistemului Google Apps.